Binnenkijken Stoer en landelijk wonen

Binnenkijken: Stoer en landelijk wonen

Woonboerderij in landelijke stijl

 

Anderhalf jaar geleden diende zich een prachtig project aan. Het begeleiden van een nieuwbouw woonboerderij in landelijke, authentieke stijl.  Mijn broer, Marco ging aan de slag met het interieurontwerp en ik begon met de plannen voor de inrichting, kleur en styling van het interieur. Omdat deze boerderij een authentieke sfeer moest krijgen, kozen we ervoor om in het hele huis met warme en natuurlijke kleuren te gaan werken. In het huis is gebruik gemaakt van veel natuurlijke en oude bouwmaterialen, gecombineerd met de Fresco kalkverfvan Pure & Original op de wanden. Door de juiste kleuren en materialen te combineren kun je deze authentieke sfeer in elk huis toepassen. Na het harde werken mag het resultaat er echt zijn. Er is een prachtig huis met een stoere, landelijke sfeer ontstaan. Vandaag laat ik je mee genieten door binnen te kijken in deze prachtige woon-boerderij.

Landelijke keuken

In de landelijke keuken zijn de wanden behandeld met Fresco kalkverf in de kleuren Shadow en Thunder Sky. Een mooie, rustige combinatie met het stoere eikenhout, de tegels. De industriële lampen zijn van TierlanTijn.

IMG_1012

Eetkamer inrichten

Om de eetkamer sfeer te geven maar ook licht te houden, kozen we voor de zachtgrijze kleur Evening Shadow op de muren. Het wolkenpatroon van de kalkverf geeft de ruimte een authentieke en knusse uitstraling. De eiken balken en het stoere staal in deuren en verlichting geven de boerderij een stoere basis.
Het verouderde hout en de accessoires zorgen voor een warme familie sfeer.

IMG_1011

Werkplek in de opkamer

De opkamer heeft met een ander kleur-accent een eigen identiteit gekregen. De combinatie van donkere kleuren geeft deze opkamer een knusse en geborgen sfeer waar nu een heerlijke thuis-werkplek gekomen is. Hier is de kleur Cloudy Concrete gebruikt, de nis is afgewerkt in de kleur Black moke. De forse kastdeuren zijn geschilderd met Traditional Paint Waterbased in Steel Blue en vallen nu extra op.

 Woonkamer inrichten

In de woonkamer komen dezelfde kleuren weer terug, zo ontstaat er een rustige eenheid in huis. Evening shadow op de wanden en Black Moke in de nis. De deuren van de maatwerkkast zijn geschilderd met traditional paint waterbased in dezelfde kleur van de wanden.
Tip: Door juist dezelfde kleur te gebruiken in verschillende materialen, ontstaat er een subtiel kleurverschil maar blijft het geheel rustig.

IMG_1013

Kinderkamers

Ook de kinderkamers zijn in de stoere, landelijke stijl ingericht. In deze jongenskamer is een combinatie te zien van Fresco kalkverf Evening Shadow met de kleur: Tundra. Een army kleur die super goed combineert met groene, grijze én rode accessoires.

IMG_1015

Badkamer stucwerk

In de badkamer is er naast tegels ook gekozen voor een deel stucwerk. Dit stucwerk heeft ook de kleur Evening Shadow gekregen. Fresco kalkverf is perfect te gebruiken in de badkamer, in combinatie met de matte dead flat eco sealer worden de muren goed beschermd. In de douche zijn tegels gebruikt.
De materialen en de verf geeft de ruimte een stoer en sober karakter waarbij robuuste materialen als het eikenhout prachtig tot hun recht komen. Een heerlijke plek om na een lange dag tot rust te komen.

IMG_1017

Hal in betonlook

De hal vind ik misschien wel het mooiste van dit heerlijke familie huis. Met Fresco Evening Shadow heeft de enorm hoge hal een complete betonlook gekregen. De trap is in de zelfde kleur geschilderd met traditional paint. Juist de combinatie met de stalen trapleuning en de lamp maken het plaatje compleet.

IMG_1014

Al met al een heerlijk project waar wij met héél veel plezier aan hebben gewerkt en waar ik best een beetje trots op ben! Wil je meer zien van dit project? Kijk dan eens op Atelier op zolder. Meer over de verf en deze kleuren vind je op de website van Pure & Original.
Hartelijke groet,
Kristel
Foto’s ©Marco van Leeuwen, AOZ-interieur