Bourgondisch genieten

Deze keer neem ik je mee naar een verbouwde boerderij.

De bewoners besloten deze gedateerde woning om te toveren naar een huis welke aanvoelt moest gaan voelen als een warme jas. Hiervoor hebben zij de hulp ingeschakeld van AOZ interieur om dit te realiseren. Alle woonwensen moesten worden verwerkt in een interieurplan voor nu en de toekomst om te kunnen leven en genieten als gezin.

Zo kreeg de keuken een sfeervolle uitstraling door de originele houten balken te behouden en te integreren in de nieuwe keuken met nostalgische uitstraling. De verhoogde bar nodigt uit om er gezellig een praatje te maken met diegene die aan het koken is of een hapje of drankje te doen.

Het vergrijsd witte plafond zorgt ervoor dat de oude balken meer tot hun recht komen en direct zorgen voor een stoere en landelijke sfeer. Hiervoor kun je de matte lak, kleur Bone van Pure&Original gebruiken.

De lange eettafel verbind de keuken met de woonkamer op een sfeervolle manier. Hier kunnen de bewoners genieten met hun gezin, vrienden en familie. Een echte leeftafel!

 

Ook in de woonkamer werden de kleurcombinaties als in de keuken toegepast. En tegen de lichte muren valt ook de schouw heel goed op, de stenen zorgen voor een stoere look in de ruimte.

De lichte wanden hebben een kalkverfkleur gekregen in Pure&Original Wet Sand en een donkere accentkleur in fresco cq kalkverf Thunder Sky. Je ziet hoe mooi deze combineren met de witte plafonds.

Deze donkere accentkleur maakt de zithoek extra knus en geeft een behaaglijk gevoel aan de ruimte.
Mooie verlichting op de juiste plaats is in het geheel ook erg belangrijk. Zonder het juiste lamplicht kan een ruimte juist prettig of afstandelijk aanvoelen. Dat laatste wil niemand maar hier wordt vaak te laat aan gedacht bij een bouw-of verbouw van een woning. Dus een tip voor als je interieuradvies wilt inschakelen, doe dit in een zo vroeg mogelijk stadium van de bouw of verbouw. Dan kunnen veel ideeën nog meegenomen worden in de uitvoering van het bouwproces!

 

De deuren krijgen ook de aandacht die zij verdienen. een warme grijstint geeft ze een zachte uitstraling welke prachtig aansluiten bij de kleur op de wanden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de kleur wed Sand van Pure&Original.

 

De badkamer beneden is geïntegreerd in de ouderslaapkamer. Zo is dit niet alleen prachtig maar ook heel praktisch voor nu en de toekomst. Ook hier geven de oude elementen van de woning zóveel sfeer.

De badkamer op de verdieping is rustig met kalkverf wanden in de kleur Wed Sand. Gebruik de sealer van Pure&Original om de wanden te beschermen tegen vocht. De wanden krijgen zo een betonlook welke prachtig combineert met de strakke badkuip en kranen. Er ontstaat zo een krachtig geheel welke ook past in dit stoere en comfortabele huis.

Hartelijke groet,
Kristel