Stoer en landelijk wonen

Stoer en landelijk wonen

Wat kijk ik graag terug op dit mooie project! Een plan voor een nieuwbouwhuis wat een nostalgische en landelijke uitstraling moest gaan krijgen. Een echt thuis voor een druk gezin. Stoer mocht het ook zijn door te gaan werken met robuuste materialen.

Mijn broer Marco van Leeuwen van AOZ interieur ging aan de slag en tekende de complete indeling van alle ruimtes en het interieur. Van keuken tot badkamer, stalen deuren en kasten maar ook hoe de houten spanten eruit moesten komen zien.

De materialen voor alle ruimtes werden zorgvuldig afgestemd op elkaar zodat er door de hele woning een zelfde stijl en sfeer zou ontstaan. Hierbij was veelvuldig overleg met de eigenaren heel prettig. Zij namen immers zelf de uitvoering van alle ideeën voor rekening.

Wat deze landelijke woonboerderij zijn eigen karakter geeft zijn de authentieke en stoere materialen en ontwerpen. Zo is de keuken uitgevoerd van robuust eiken gecombineerd met een betonlook blad. Liggen er robuuste natuursteen tegels in de keuken en houten planken van eikenhout in de op – en woonkamer. Maar ook de stalen deuren die de keuken en woonkamer van elkaar scheiden zijn een echte blikvanger.

De kleur mat zwart loopt als een rode draad door het huis.
Van stalen trapleuning tot ijzeren keukengrepen maar ook in de verlichting. Al het staalwerk is naar eigen ontwerp van AOZ interieur en dus ook op maat gemaakt voor deze woning. Op deze manier is er een unieke sfeer ontstaan wat dit huis zo eigen en bijzonder maakt.

De kleur zwart van het staal komt ook terug in de diverse verlichting in de hele woning. Zowel de hanglampen als de wandlampen en plafondspots hebben een industriële uitstraling die heel goed aansluit bij de landelijke woonstijl. In de hal is duidelijk te zien hoe de industriële trapleuning perfect samen gaat met de landelijke muren met kalkverf in betonlook en de eigentijdse zwarte hanglamp. Het geheel oogt sober en stoer. Het hout van de spanten zorgt voor een warme aanvulling.

 

De badkamer is eveneens in deze stijl uitgevoerd. Hierbij is gebruik gemaakt van hoogglans zwarte tegeltjes die een verouderde uitstraling hebben. Het betonnen blad wat ook in de keuken in toegepast komt ook hier in deze badkamer opnieuw terug.

Ik had het geluk het hele verlichtingsplan mee uit te mogen voeren als ook de kleuren op de wanden en de styling met accessoires. Echt een feestje om te doen samen met een enthousiaste eigenaresse.
We hebben gewerkt met stoere kleuren op de wanden in kalkverven zoals betongrijs en antraciet en in één van de kinderkamer met armygroen. Je ziet hoe mooi dat staat bij de felrode kleur van enkele accessoires!

De kleuren, materialen én accessoires in deze landelijke woning sluiten naadloos op elkaar aan. Daarom is het ook zo’n heerlijk sfeervol geheel geworden. Een landelijk huis waarin je je welkom en thuis voelt!

Hartelijke groet,
Kristel

https://www.aozinterieur.nl/
https://www.woonthuis.nl/